
رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان قم خبر داد:
از تجهیز 30 مدرسه به نیروگاه خورشیدی تا ساخت فضاهای تجاری در بیش از ۳۰ مدرسه قم
سید ناصر اعلایی اظهار داشت : تاکنون ساخت فضاهای تجاری در بیش از ۳۰ مدرسه قم انجام شده و 30 مدرسه این استان مجهز به نیروگاه خورشید شده است .
به گزارش روابط عمومی جامعه خیرین مدرسه ساز کشور به نقل از سازمان نوسازی مدارس کشور ، گفتگو با سید ناصر علایی طباطبایی رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان قم را در ادامه می خوانید:
لطفا خودتان را معرفی کنید و بگویید چگونه وارد عرصه مدرسه سازی شده اید؟
اینجانب سید ناصر علایی طباطبایی، رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین مدرسه ساز استان قم هستم.مرحومه مادرم رحمت الله علیها بسیار علاقمند بود که من معلم بشوم. خداوند متعال به دعای ایشان توفیق عنایت فرمود در کسوت معلمی انجام وظیفه کنم. خودم هم خیلی به این شغل علاقمند بودم و با همه توان و عاشقانه انجام وظیفه می نمودم و هرچه زمان می گذشت و برکات آن را می دیدم علاقمندتر می شدم. لذا از خداوند متعال درخواست کردم که تا پایان عمر، بتوانم در مسیر تعلیم و تربیت انجام وظیفه کنم.
زمان گذشت تا در سالهای دهه ۶۰ و ۷۰، به علت مهاجرپذیر بودن قم، جمعیت دانش آموزی افزایش چشمگیری یافت و کمبود فضای آموزشی موجب شد اکثریت کلاسهای مدارس قم، سه نوبته اداره شوند. لذا مردم متدین، بصیر و ولایتمدار قم تصمیم گرفتند برای حل مشکل وارد صحنه شوند و به برکت این تصمیم و با حضور جمعی از متدینین، جهاد مقدس مدرسه سازی تشکیل شد و حقیر هم توفیق یافتم در این مسیر انجام وظیفه کنم و پس از آن در استمرار جهاد مدرسه سازی، مجمع خیرین مدرسه ساز استان تشکیل گردید و خداوند متعال توفیق عنایت فرمود در این مجموعه نیز خدمتگزار باشم که به لطف خداوند متعال این توفیق همچنان استمرار دارد و از این بابت شکرگزارم.
درباره اهمیت مدرسه سازی برای ما بگویید.
بی شک تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش، اصلی ترین رکن زیربنای توسعه و پیشرفت هر کشور است.
بدیهی است برای تحقق این مهم، ساخت مدرسه و فضاهای آموزشی، تربیتی و فرهنگی، نقش بسیار مهمی ایفا میکند. بعلاوه اینکه ساخت اینگونه فضاها برای بانیان خیر، یک صدقه جاریه است؛ لذا حضرت امام (ره) می فرمایند کمک مردم به مدارس، کمک به خودشان و فرزندانشان و همچنین کمک به کشور می باشد و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای مدّ ظلّه العالی مشارکت در امر مدرسه سازی را صدقه جاریه و از ماندگارترین کارهای نیک بر می شمارند.
مجمع خیرین مدرسه ساز استان قم در این مسیر چه فرازها و فرودهایی را پشت سر گذاشته است؟
مجمع خیرین مدرسه ساز استان قم از بدو تشکیل تاکنون همواره با ساخت فضاهای آموزشی و تربیتی و ورزشی باکیفیت در خدمتگزاری به مردم شریف و ولایتمدار قم و دانش آموزان عزیز، مجدانه تلاش نموده است و این تلاش، با افتخار ادامه دارد و باید عرض کنم ساخت بیش از ۵۰ درصد فضاهای آموزشی و تربیتی استان حاصل همت خیرین ایثارگر و فداکار است که کمکهای خرد تا مشارکتهای کلان را در کارنامه خود دارند.
شایسته است بگویم در این میان، خیرین بزرگواری جهاد با جان و مال را مصداق هستند؛ یعنی آنگاه که کشور نیاز داشت، فرزندان عزیز خود را در راه قرآن و دین تقدیم کردند و اینک که کشور به سازندگی نیاز دارد با ساخت مدرسه و جهاد با مال در راه خداوند متعال، توفیق حضور دارند که خداوند متعال را به این نعمتهای بزرگ سپاسگزاریم.
باید عرض کنم از آنجا که یکی از مهمترین مشکلات این عرصه، کمبود زمین آموزشی بوده است؛ خیرین محترم در زمینه رفع این معضل نیز پیشقدم بوده و تاکنون توفیق داشته اند بیش از ۳۰۰ هزار مترمربع زمین برای ساخت مدرسه اهدا نمایند.
چه پیامی برای دانش آموزان دارید؟
دانش آموزان عزیز آینده سازان میهن اسلامی و با جدیت در علم آموزی، قدردان ایثارگران صحنه مدرسه سازی و دیگر امور خیر هستند و تلاش می کنند راه این عزیزان را تداوم بخشند.
دانش آموزان ما همچنین اشاعه فرهنگ خیر را در جامعه، وظیفه خود بر می شمارند و تنها راه سعادت دنیا و آخرت را بهره گیری از تعالیم عالی قرآن کریم و سیره اهل بیت علیهم السلام می دانند و برای علم آموزی با توکل به خداوند متعال مجدانه تلاش می کنند.
دانش آموزان عزیز ما، قدر معلمان فداکار و پدران و مادران عزیز خود را دانسته و تکریم این عزیزان را موجب سعادت خود می دانند.
نهضت توسعه عدالت آموزشی را که از سوی رئیس جمهور محترم مطرح شده چگونه ارزیابی می کنید؟
در این زمان که نهضت توسعه عدالت آموزشی و ساخت و تجهیز فضاهای آموزشی و تربیتی با مشارکت مردم با جدیت در دستور کار رئیس جمهور محترم و به تبع آن در دستور کار دولتمردان کشور قرار گرفته، باید گفت این ابتکار ریاست محترم جمهور یک فرصت استثنایی است و باید آن را غنیمت دانست.
بنابراین همه باید برای تحقق آن با جدیت و تمام توان و با توکل به خداوند متعال اقدام کنیم و تلاش برای تحقق اهداف این مهم را به عنوان یک وظیفه و توفیق الهی پیگیر باشیم.
لازم به ذکر است برای تحقق کامل عدالت در ساخت فضاهای آموزشی، مقدماتی لازم است که تأمین زمین در مناطقی که نیاز به ساخت مدرسه می باشد از آن جمله است و به نظر می رسد ضروری است که دولت محترم با تأمین زمین آموزشی و تعیبن متولی آن در سطح کشور، طرح نهضت توسعه عدالت آموزشی را یاری نماید.
بدیهی است خیرین محترم با افتخار همچون گذشته در استمرار مدرسه سازی و تحقق این مهم در صحنه حاضر و خدمتگزار هستند.
از نظر جنابعالی، مدرسه سازی مهمتر است یا مدرسه یاری؟
قطعا مدرسه یاری و مدرسه داری، مکمل مدرسه سازی است و باید همراه هم اجرا شوند.
یکی از راههای مدرسه یاری، توانمندسازی مدارس است تا مدیران محترم مدارس بتوانند با فراغت خاطر در امر تعلیم و تربیت، کلاسهای فوق برنامه، آموزشهای ضمن خدمت و ... انجام وظیفه کنند.
مجمع خیرین مدرسه ساز استان قم در تحقق این امر مهم، ساخت نیروگاههای خورشیدی را در دستور کار دارد و تاکنون این امر در بیش از ۲۰ مدرسه استان محقق شده و در ۵۰۰ مدرسه دیگر نیز بررسی های فنی به عمل آمده و شرایط آماده است.
بعلاوه ساخت فضاهای تجاری در جوار مدرسه هم در دستور کار است و مجوز لازم در این زمینه از شورای اسلامی شهر اخذ گردیده و تاکنون ساخت فضاهای تجاری در بیش از ۳۰ مدرسه قم انجام شده و برای دیگر مدارس نیز در حال پیگیری هستیم.
سخن پایانی
فرهنگسازی در کار خیر و اشاعه فرهنگ خیر در جامعه، وظیفه همگان است و هرکس با هر توان باید در تحقق این مهم انجام وظیفه کند؛ اما در این میان، اصحاب رسانه و هنرمندان عزیز، وظیفه خاص و سنگینتری دارند که امیدواریم همچون گذشته در این مسیر توفیق داشته باشند و با تبیین این مهم، صدقات جاریه ای از خود به جا گذارند.
در پایان، توفیقات روزافزون همه فعالان عرصه تعلیم و تربیت را در اشاعه فرهنگ کار خیر در جامعه و توفیق خدمتگزاری به عنوان سفیر مدرسه سازی، از خداوند متعال مسئلت داریم.