مال و فرزندانتان زینت زندگی دنیاست ولیکن اعمال صالح که تا قیامت باقی‌ست، نزد پروردگارت بسی بهتر و عاقبت آن نیکوتر است.

(( سوره کهف آیه ۴۶ ))

  • سه‌شنبه, ۰۹ بهمن ۱۴۰۳
logo logo
تاریخ انتشار: ۰۵:۵۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۰
چاپ
کد خبر: ۵۰۰۴

بررسی مشکلات فضاهای آموزشی استان آذربایجان غربی/  مشارکت جامعه خیرین و نوسازی در تکمیل مدارس نیمه تمام در زلزله خوی

حضور وزیر آموزش و پرورش ،

بررسی مشکلات فضاهای آموزشی استان آذربایجان غربی/ مشارکت جامعه خیرین و نوسازی در تکمیل مدارس نیمه تمام در زلزله خوی

در بخش دوم جلسه هیات مدیره جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ، مدیرعامل مجمع خیرین آذربایجان غربی و مدیرکل آموزش و پرورش و نوسازی استان حضور داشتند و مشکلات و پیشنهادات خود را در جهت توسعه فضاهای آموزشی مطرح کردند.


به گزارش خبرنگار جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ، مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز ، مدیرکل آموزش و پرورش و مدیرکل  نوسازی مدارس استان آذربایجان غربی در هفتادو چهارمین جلسه هیات مدیره جامعه خیرین مدرسه ساز کشور که باحضور وزیر آموزش و پرورش برگزار شد شرکت کردند.

در این نشست صمیمانه دکتر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ،دکتر نوری وزیر اسبق آموزش و پرورش و استاندار مازندران ،اعضای محترم هیات مدیره ( آقایان قلم چی ، شاه حسینی ، میر باقری ، رادمنش ، ملا احمدی ، شاهسوارانی ) نوید ادهم رئیس کمیسیون مدرسه یاری ، فخاری رئیس کمیسیون نظارت بر قوانین حضور داشتند.

مهندس قلم چی رئیس کمیسیون استانها ،در ادامه از رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور به دلیل حضور مرتب ایشان در جلسات هیات مدیره قدردانی کرد و از مجمع خیرین استان آذربایجان غربی خواست اقدامات انجام شده در این استان را مطرح نماید .

حاج آقا  آخوندیان مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان  آذربایجان غربی ، ضمن گرامیداشت نام و یاد مرحوم حافظی و تقدیر از زحمات دکتر قفلی و اعضای هیات مدیره اظهار  داشت : استان آذربایجان غربی استانی محروم در امر مدرسه سازی  است .اما خوشبختانه  پیشتاز است. تاکنون 1545 مدرسه 6581 کلاس درس با اعتبار  2هزار میلیارد تومان ساخته شده است .  تعداد کل خیرین استان 500 نفر و همیار مدرسه ساز 3700 نفر است . مدارس در دست اجرا 316 باب و  1737 کلاس درست اجرا داریم .12 خیر خارج از کشور داریم که 33 مدرسه را تا به امروز بنا کردند . 45 بانوی خیر مدرسه ساز داریم . 318 دستگاه کانکس داریم ، 4500 کلاس درس نیاز داریم.

وی به اقدامات انجام شده مجمع خیرین مدرسه ساز استان آذربایجان غربی اشاره کردو افزود : .چاب سه جلد کتاب ، ساخت مستند از زندگی نامه خیرین ، اجرای بحثهای کمیسیون مدرسه یاری اجتماعی و مدرسه داری ، برگزای جلسات مجامع خیرین ، طرح اتوماسیون اداری ، اجرای تفاهم نامه وزات آموزش و پرورش و مجامع خیرین ، نبود اعتبارات دولتی در تکمیل پروژهای نیمه تمام ، اجرای شیوه نامه مشارکت در ساخت مدرسه ، فعال کردن ستاد بانوان و  ... بخشی از اقدامات انجام شده است .

وی در پایان از زحمات بنیاد علمی و آموزشی قلم چی که در ساخت توسعه و تکمیل فضاهای آموزشی این استان اقدامات چشمگیری داشتند قدردانی کردو اظهار داشت : جا دارد از خدمات حاج اکبر ابراهیمی که اعلام کردند در هر استان یک میلیارد تومان اعتبار برای مدارس کانکسی اختصاص دادند قدردانی کنم .

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان آذربایجان غربی ادامه داد:  تهیه چک لیست به تمام شهرستان ها  ، تهیه فرم تابلو ویژه مدارس خیرین و تحویل به جامعه خیرین ، تهیه فرم چارت تشکیلاتی برای مجامع در استانها و مکاتبه با ریاست قضایی استان ومدارس خیر ساز از جمله ابتکارات این استان است.

علی مطهری مدیر کل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ،  700 هزار دانش آموز در مدارس استان آذربایجان غربی تحصیل می کنند بیان کرد: در سه سال  اخیر 1700کلاس درس را با کمکهای خیرین و اعتبارات دولتی بنا نمودیم که انشاالله تا دهه فجر امسال بخش پایانی آن به بهره برداری خواهد رسید. 

وی اظهار داشت : سرانه فضاهای آموزشی استان  افزایش یافته اما به طبع آن  تعداد دانش آموز نیز رشد داشته  است .سرانه در 5 سال گذشته زیر 4  بوده است که با 5/22 اختلاف بسیاری دارد. این رقم در مرکز استان ارومیه زیر 3 است . متاسفانه کلاسهایی داریم که با  بالای 50 نفر اداره می شود .

وی در ادامه گزارشی از سرانه فضاهی آموزشی استان به تفکیک مناطق را ارائه دهد و گفت : 12 هزار کلاس درس نیاز داریم . وضعیت سرانه هنرستان استان در سطح پایینی است .کلاسها به صورت 35 نفر اداره می شود. تراکم کلاسها بالا است و تقاضای دانش آموزان برای ورود به هنرستان افزایش یافته است . اما متاسفانه امکانات موجود پاسخگوی جمعیت دانش آموزی نیست.

وی تشریح کرد: 17 درصد مدارس نیازمند مقاوم سازی ، 50 درصد نیازمند تعمیرات اساسی ، 271 کلاس سنگی 582 کلاس پیش ساخته و 481 کلاس کانکسی داریم .50 درصد مدارس نیازمند تعمیرات اساسی گرمایشی دارند.

دکتر صدقی مدیر کل نوسازی مدارس استان آذربایجان غربی، در ادامه اذعان داشت :  50 درصد مدارس  در استان به همت خیرین احداث شده ،110 کلاس نیازمند تخریب  و بازسازی داریم ، 32 مدرسه نیاز به مقاوم سازی دارد و  272 کلاس درس نیازمند تعمیرات هستند .

ایشان در ادامه همچنین گزارشی از فضاهای آموزشی استان را خدمت اعضای هیات مدیره ارائه داد.

ذابحی  رئیس مجمع خوی در ادامه  این نشست با اشاره به اینکه متاسفانه میزان سرانه فضای آموزشی  خوی 3 است اظهار داشت :68 هزار دانش آموز در 342 باب مدرسه در خوی تحصیل می کنند و در این میان  33 مدرسه تمام کانکسی است . تعداد 134 مدرسه با قدمت 40 سال و 15 مدرسه نیازمند تعمیرات اساسی است .

وی با اشاره به اینکه خیرین اقدامات ارزشمندی در رفع مشکلات فضاهای آموزشی در زلزله خوی انجام دادند  ادامه داد: تاکنون با کمک خیرین 143 مدرسه  ساخته شده و 32 مدرسه با 152 کلاس درس در دست احداث دارند . تفاهم نامه ساخت 20 پروژه نیز منعقد شده است .وی تصریح کرد: هم اکنون شهرستان خوی نیاز به ساخت 36 کلاس درس دارد تا بتواند به میانگین سرانه کشوری برسد. در زلزله خوی 9 مدرسه توسط خیرین ساخته شده که متاسفانه به علت نبود اعتبارات دولتی تکمیل نشده است .

در ادامه این نشست اعضای هیات مدیره جامعه خیرین در خصوص 9 مدرسه نیمه تمام شهرستان خوی ( که در زمان زلزله خوی توسط خیرین احداث شده بود) اعلام آمادگی کردند. 50 درصد  این مدارس  با کمک جامعه ، 50 درصد با کمک سازمان نوسازی و مابقی توسط مجمع خیرین مدرسه ساز استان تکمیل شود.

صدیقی یکی از خیر مدرسه ساز  استان آذربایجان غربی که در جلسه حضور داشتند در ادامه اظهار داشت : سال 96 مدرسه ای در استان آذربایجان غربی بنا کردم که مجهز به آزمایشگاه ، سالن آمفی تاتر ، سالن ورزشی ، کلاسهای زبان و .... است .

وی ادامه داد: 80 درصد دانش آموزان این مدرسه از میان قشر ضعیف انتخاب شدند که از خدمات مدرسه همچون صبحانه ، ناهار و ایاب و ذهاب و ... بهره مند می شوند .

وی خاطر نشان کرد: ساخت مدرسه به صورت 100 درصد خیر بود اما در بهره برداری از آن  متاسفانه آموزش و پرورش همکاری های لازم را انجام نداد.

مهندس قلم چی در پایان این جلسه تصریح کرد: آمار و گزارشات خوبی توسط مجمع و مسئولین آذربایجان غربی مطرح شد .انشالله 5 مدرسه از 9 مدرسه ناتمام استان  با مشارکت دولت و خیرین به اتمام برسد.  

نزاکت اللهیاری