مال و فرزندانتان زینت زندگی دنیاست ولیکن اعمال صالح که تا قیامت باقی‌ست، نزد پروردگارت بسی بهتر و عاقبت آن نیکوتر است.

(( سوره کهف آیه ۴۶ ))

  • سه‌شنبه, ۰۹ بهمن ۱۴۰۳
logo logo
تاریخ انتشار: ۰۶:۵۴:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
چاپ
کد خبر: ۴۹۹۴

دیدار معاون تربیت بدنی و سلامت ورزش وزارت آموزش و پرورش با رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور

دیدار معاون تربیت بدنی و سلامت ورزش وزارت آموزش و پرورش با رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور

دکتر ستاری فر معاون تربیت بدنی و سلامت ورزش وزارت آموزش و پرورش با دکتر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور دیدار و در خصوص مشکلات فضاهای ورزشی مدارس گفتگو کردند.


به گزارش خبرنگار جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ، در این نشست دکتر ناصر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ، مهندس سید محمد رضا جعفری مدیرعامل جامعه ، آقای پهلوان یکی  از پیشکسوتان ورزش ،دکتر قربانی مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز شهر تهران ، نجفی افشار معاون مدیر عامل ،دکتر ستاری فر معاون تربیت بدنی و سلامت ورزش وزارت آموزش و پرورش ، جمشید جلیلوند کارشناس توسعه و تجهیز وزارت  آموزش و پرورش،خانم دکتر رضایی کارشناس دفتر سلامت وزارت  آموزش و پرورش و ... حضور داشتند.

در این دیدار که با حضور کارشناسان و متخصصین حوزه تربیت‌بدنی و سلامت دانش‌آموزان نیز همراه بود، گزارش‌هایی در خصوص برخی از پروژه‌های آماده بهره‌برداری طرح شهید سلیمانی و کمبودها و نیازهای سلامت دانش‌آموزان کشور ارائه و در رابطه با تکمیل و بهسازی آن‌ها با کمک جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور بحث و گفتگو شد.

دکتر قفلی در  ادامه این نشست، ضمن تسلیت شهادت حضرت زهرا (س) اظهار داشت :خوشبختانه خیرین پای کار هستند .در دو سال گذشته آورده خیرین 4هزار میلیارد تومان بود. سال گذشته ، این رقم به 12 هزار میلیارد تومان رسید و  امسال انتظار داریم که این رقم به 20 هزار میلیارد تومان برسد .این نشان دهنده این است که خیرین پای کار هستند .

وی ادامه داد:  آنچه شما گفتنید ضرورت امر است . دانش آموزان حق دارند از خدمات پزشکی و درمانی بهره مند شوند .

رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور گفت :نقطه نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دهید و ما باکمال میل در راستای وظیفه اجتماعی و دینی خود به آن عمل می کنیم.

وی افزود: 11هزار سرویس بهداشتی در مدراس کم داشتیم که تعداد بسیاری  از آنها توسط خیرین و نوسازی ساخته شد. 

مهندس سید محمد رضا جعفری در ادامه ضمن تسلیت شهادت حضرت  زهرا ( س ) اظهار داشت : طی جلسه ای که با بانک قرض‌الحسنه مهر ایران( در امر مدرسه سازی و مدرسه یاری مشارکت دارند) داشتیم قول مساعد جهت همکاری در بحث مدرسه یاری و مدرسه سازی دادند و اظهار داشتند می توانند مشتری های خود را به سمت تکمیل پروژهای نیمه تمام سوق دهند. 

مدیر عامل جامعه خیرین مدرسه ساز با اشاره به اینکه ،دکتر پزشکیان نگاه خوبی به کیفیت ساخت مدارس دارند بیان کرد: خوشبختانه رئیس جمهور دنبال نهضت مدرسه سازی هستند و طرحی دارند که تا آخر  سال به وسیله آن  می توان مدارس سنگی و کانکسی را جمع آوری کرد.

مهندس جعفری تصریح کرد:  کارگروهی برای تربیت بدنی و سلامت دانش آموزان در جامعه خیرین مدرسه ساز  تشکیل شده  که آقای پهلوان در آن جلسه اعلام امادگی کردند که از ظرفیت خیرین ، ورزشکاران استفاده کنند .ما نیز می توانیم از ظرفیت مجامع بهره ببریم  .

وی ادامه داد: جامعه خیرین درگذشته فقط در زمینه مدرسه سازی مشارکت می کرد .اما در حال حاضر باتوجه به ضرورتی که وجود دارد دو سال است  کمیسیون مدرسه یاری را با هدف توجه به درون مدارس ، ارتقا کیفیت آموزشی و پرورشی و عدالت دانش آموزان راه اندازی کرده  و در حال حاضر 60 منطقه آموزشی توسط این کمیسیون شناسایی شده که مورد بررسی قرار خواهد گرفت .

وی با اشاره به تکمیل پروژهای نیمه تمام خیرین  افزود:  در بحث تربیت بدنی و سلامت دانش آموزان مشکلات عدیده ای داریم که می بایست برای آنها راهکاری با کمک خیرین اندیشده شود امیدواریم به وسیله این کارگروه خیرین به میدان بیایند و مشکلات برطرف شود.

وی خاطر نشان کرد :پزشکان خیری داریم  که اعلام امادگی کردند در مناطق محروم به دانش آموزان خدمات ارائه دهند . 

مدیر عامل جامعه خیرین مدرسه ساز کشور  افزود: سفیران ورزشی بسیاری داریم که از آن جمله می توان به ،حسین شمس حمید استیلی ، تیم ملی فوتبال و ...اشاره کرد.

دکتر ستاری فر معاون تربیت بدنی و سلامت ورزش وزارت آموزش و پرورش ، در ابتدای این جلسه ضمن تقدیر از زحمات دکتر قفلی و جامعه خیرین مدرسه ساز و آرزوی سلامتی برای دکتر قفلی اظهار داشت : حضرت علی می فرماید: سلامتی بالاترین نعمت است . متاسفانه  نرخ بیماری های مجاری ادراری در دانش آموزان افزایش یافته که یکی از دلایل آن کمبود سرویس های بهداشتی است . به طوریکه  این امر در پاییز و زمستان زمانی که  دانش آموزان در مدرسه هستند بیشتر است .

وی تصریح کرد:  آمار نرخ  چاقی ، سوء تغذیه ، پوسیدگی دهان و دندان و ... در میدان دانش آموزان به خصوص نقاط محروم و عشایری در حال افزایش است که با تمهیداتی که اندیشیده شده با کمک خیرین می توانیم این امر را مرتفع سازیم .

دکتر جمشید جلیلوند کارشناس توسعه و تجهیز وزارت  آموزش و پرورش  در ادامه، اطلاعاتی درخصوص  پروژهای طرح شهید سردار سلیمانی مرحله اول و دوم را ارائه دادو گفت :  با حمایت های دکتر ستاری فر طرح شهید سلیمانی با جدیت در آموزش و پرورش دنبال شد. این طرح تحولی بزرگ در توسعه فضاهای ورزشی داشت .

وی ادامه داد: کمتر از دوسال 3هزار 869 فضای ورزشی درون مدرسه ای  با اعتبار تخصیص داده شده احداث و 3 هزار و 178  آن بهسازی ، تکمیل و بازسازی  شدند .

وی تصریح کرد: توجه به چمن مصنوعی مدارس  ، زمین ساحلی ، سالن ورزشی سرپوشیده ، کلاس درس ، کف پوش فضای روباز ، زمین چمن بزرگ و تعمیر و تجهیز آنها از جمله مواردی بود که به آن پرداخته شد چرا که توجه به  سالن های ورزشی موجب کاهش آسیب های آموزشی خواهد شد.

وی اذعان داشت : سالن های ورزشی در استانهای نیاز به تکمیل دارند . استانهای آذربایجان شرقی ،البرز ، ایلام ،بوشهر چهار محال بختیاری خراسان جنوبی خراسان شمالی زنجان ، سمنان ، سیستان وبلوپستان ، شهرستان های تهران ، فارس ، کردستان ، کرمان ، کرمانشاه ، کهگیولیه ، گلستان ، لرستان ، یزد ، از جمله مناطقی هستند که نتوانستند سالن های ورزشی خود را تکمیل نمایند .

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره خیر نیک اندیش زنده یاد علیمردانی  و خدمات ارزشمند ایشان در سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بعد از  ایشان ،  30 مدرسه استان سیستان و بلوپستان توسط خانواده ایشان پیگیری می شود .

آقای پهلوان یکی از پیشکسوتان ورزش در ادامه این جلسه  گفت : پایه و اساس یک کشور آموزش و پرورش آن است و ما باید در سلامت روح و جسم دانش آموزان سرمایه گذاری کنیم .

وی در ادامه گفت :خود را یک آموزش و پرورشی می دانم. تمام تلاشم را کردم تا ورزش  زیر 18 سال در آموزش و پرورش نهادینه شود .باید در آموزش و پرورش برنامه های هدف مندی را دنبال کنیم .ما  در 6 سال اول  یک شهروند تربیت می کنیم .

وی اذعان داشت : کمبود فضاهی ورزشی و استاندار  یکی از دغدغه ها است . فضای ورزشی خوبی در تهران داریم که متاسفانه استفاده بهینه از آن نمی شود باید با مذاکرات بخواهیم این فضاها در اختیار آموزش وپرورش و دانش آموزان قرار گیرد .

وی ادامه داد: اگر آموزش وپرورش قبل از بحث تئوری در بحث سلامت جسم و روح دانش آموزان قدم بردارد دانش آموزان موفقی در بحث یادگیری خواهیم خواشت . امروز مردم به آموزش و پروش اعتماد دارند .آموزش و پرورش یک جایگاه  و پیشنه خوبی در میان مردم دارد .

پهلوان اذعان داشت : متاسفانه  فضای مجازی بسیار تاثیرات مخرب بر سلامتی روح و روان دانش آموزان  داشته است . 

وی با اشاره به اینکه شناسایی خیرینی که در حوزه ورزش کار کردند و دعوت آنها به این کارگروه ، تشکیل مرتب جلسات و توجه به استفاده از افراد متخصص در حوزه ورزش در مدارس می تواند مشکلات موجود را رفع نماید.

خانم دکتر رضایی کارشناس دفتر سلامت وزارت  آموزش و پرورش نیز خاطر نشان کرد:  وقتی جسم سالم نباشه آموزش افت خواهد کرد. خیلی از  مدارس ما درمناطق دور افتاده مختلط هستند و پسران و دختران ما که به بلوغ رسیدند از یک سرویس بهداشتی  استفاده می کنند. متاسفانه در بسیاری از مدارس  آب خوری ها ، در کنار سرویس های بهداشتی ساخته شده است . ما می توانیم از ،سرویس های بهداشتی کانکسی برای جاهای دور افتاده و عشایری استفاده کنیم . 

وی با اشاره به اینکه می توان از سرویس های بهداشتی کانکسی برای نقاط دور افتاده استفاده کرد اذعان داشت : متاسفانه اغلب خیرین تمایل دارند فقط مدرسه بسازند تا در بحث سرویس بهداشتی گام بردارند .طبق آمار موجود  35 هزار مدرسه شبانه روزی داریم که در بحث سرویس بهداشتی مشکل دارند . 

ستاری فر در  این جلسه، پیشنهاد برگزاری  اولین جشنواره خیرین ورزشی و سلامت دانش آموزان با دعوت  از همه صاحب نظران و چهرها را داد.

یکی از مباحث مهم این دیدار، ایجاد و راه‌اندازی کمیسیون خیرین ورزشیار بود که با توافق طرفین برای ایجاد این تشکیلات همراه شد تا مباحث مربوط به اقدامات خیرخواهانه در خصوص توسعه سلامت و تندرستی دانش‌آموزان در دستور کار ویژه  قرار گیرد.

در پایان با اهدا هدیه ای از طر ف دکتر ستاری فر از خدمات دکتر قفلی قدردانی شد.

نزاکت اللهیاری