مدرسه سازی میراثی از پدر/ محل کارم مدارسی است که ساختم
شیخ خلفان پوره خیر نیک اندیش مدرسه ساز یکی از شیوخی است که با ساخت 4 مدرسه در نقاط محروم استان هرمزگان نقش مهمی در توسعه فضا و عدالت آموزشی داشته است .
به گزارش خبرنگار جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ،با توجه به رشد جمعیت دانشآموزی و نیاز به ساخت مدارس جدید، خیرین مدرسهساز با مشارکت خود در این امر، به کاهش کمبود فضاهای آموزشی و تسهیل دسترسی دانشآموزان به مدرسه کمک شایانی میکنند. مشارکت خیرین در امر مدرسهسازی در تقویت سرمایه اجتماعی و افزایش اعتماد و همبستگی در جامعه نقش بسزایی دارد.
وجود 700 خیر مدرسه ساز در هرمزگان
طبق گفته مهدی باوقار زعیمی ، مدیرکل نوسازی مدارس هرمزگان ، ۷۰۰ خیر مدرسه ساز با نوسازی مدارس این استان همکاری دارند و بیش از 80 درصد طرح های آموزشی با مشارکت این خیرین نیک اندیش بنا شده است به طوریکه ، رشد سرانه فضای آموزشی در استان هرمزگان طی سه سال گذشته با وجود افزایش جمعیت دانشآموزی و احداث کلاسهای درس جدید، از ۴.۷ مترمربع به پنج مترمربع رسیده است و سرانه فضای آموزشی هرمزگان در سال ۱۴۰۱ حدود ۴.۷ مترمربع بود که با تحویل ۱۲۶ پروژه آموزشی در قالب ۴۸۴ کلاس درس به آموزش و پرورش در مهرماه امسال، سه دهم درصد رشد داشته است.
یکی از این خیرین نیک اندیش که نقش بسزایی در بحث عدالت آموزشی و ترویج کار خیر دارد عبدالرحمان پوره ، 65 ساله ، اهل روستای سلخ در جزيره قشم است . او تا کنون 4 مدرسه در روستاهای جزیره قشم بنا کرده و علاوه بر اینها در کارهای خیری همچون مدرسه سازی ، ساخت مسجد و جاده سازی مشارکت داشته است . کار خیر ریشه در خانواده او دارد و او این امر را از پدرش الگو گرفته و دغدغه اش این است که آن را در میان فرزندانش بسط و گسترش دهد.با این خیر نیک اندیش گفتگویی داشتیم که در ادامه می خوانید .
چگونه وارد عرصه مدرسه سازی شدید؟
تمام تلاش من اين بوده كه بتوانم در كار خير قدم بردارم. طبق دستور خداوند در قرآن بنا بر ترویج علم ، تا به امروز نيز در كارهای خيری همچون ، مدرسه سازي ، ساخت مسجد و جاده سازی مشاركت كردم . سه مدرسه دخترانه در روستای سلخ و يك مدرسه پسرانه در روستای خالدين ساختم و در اختيار آموزش و پرورش قرار دادم.
اينكه چطور وارد مدرسه سازی شدم به سال 1355 برمي گردد. آن زمان كه سن و سال زيادی نداشتم و در خانه پدرم زندگي مي كرديم . آن سال اولين مدرسه در روستاي سلخ ساخته شد و كساني كه اين مدرسه را مي ساختند به دليل اينكه امكانات اقامتی مثل امروز نبود برای اقامت و استراحت به منزل ما می آمدند و پدر و مادرم از آنها پذيرايی مي كردند. از نزديك شاهد كار آنها و ساخت مدرسه بودم و از اينكه می توانستم در مدرسه جديد درس بخوانم خيلی خوشحال بودم . از همان زمان تصمیم گرفتم زمانی که بزرگتر شدم وارد عرصه مدرسه سازی شوم.
کار خیر چه نقشی در زندگی شما داشته است ؟
وی می گوید: تقريبا سعي مي كنم به 7 مدرسه روستاي سلخ كه سه مدرسه آن را خودم ساختم سركشی كنم.محل کارم مدارسی است که بنا کرده ام . ديدن شور و اشتياق بچه ها برای من يك دنيا ارزش دارد . من اين را از پدرم آموختم كه بسيار اهل كار خير بود و همه مردم قشم خلفان پوره را به داشتن دست خير می شناختند . پدرم از امارات و شارجه به قشم آمد و زندگي جديدی را شروع كرد و اولين كسی هم كه در اين روستا به خاك سپرده شد پدرم بود.
به نظر شما همه کسانی که تمکن مالی دارند مدرسه می سازند؟توصیه شما به جوانان چیست ؟
وی ادامه می دهد : 8 دختر و سه پسر دارم كه خوشبختانه همه آنها اهل كارهای خير هستند . يكي از آنها شركت حمل و نقل دريايی دارد . مدارسی كه ساختم يكي از آنها به نام پدرم و يكي هم به نام مادرم است و مدرسه ای كه در روستای خالدين ساختم به نام خواهرم است. سه دخترم معلم و مدير همين مدرسه هستند و دامادهايم نيز مديران مدارس قشم هستند. باور كنيد خداوند پول ساخت مدرسه را می رساند . می خواهم بازهم در زادگاهم مدرسه بسازم چون با توجه به جمعيت بالای دانش آموزی مدرسه نياز است . از جوانان مي خواهم كه به سمت مدرسه سازی بيايند و همين امروز هم 40 درصد مردم ساكن روستای سلخ در كار خير مشاركت دارند.
تهیه و تنظیم : نزاکت اللهیاری
پیاده سازی : یوسف حیدری