مال و فرزندانتان زینت زندگی دنیاست ولیکن اعمال صالح که تا قیامت باقی‌ست، نزد پروردگارت بسی بهتر و عاقبت آن نیکوتر است.

(( سوره کهف آیه ۴۶ ))

  • چهارشنبه, ۰۵ دی ۱۴۰۳
logo logo
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۷:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۱
چاپ
کد خبر: ۴۹۸۴

تجلیل وزیر آموزش و پرورش از عبدالرضا وکیلی خیر  مدرسه ساز نیشابوری

تجلیل وزیر آموزش و پرورش از عبدالرضا وکیلی خیر مدرسه ساز نیشابوری

علیرضا کاظمی ،در آئین تجلیل از عبدالرضا وکیلی نیکوکار شاخص و مدرسه ساز نیشابوری و افتتاحیه مدرسه وکیلی ۹۹ در شهرستان نیشابور، اظهار کرد: خیرین معلم هستند و مهندس وکیلی یک خیر ملی، فرهنگی، علمی و آموزشی است و جزو بزرگترین خیرین مدرسه ساز کشور محسوب می‌شوند


به گزارش روابط عموم جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ،وزیر آموزش و پرورش افزود: جایگاه نیشابور با بزرگان آن در ادب و علوم شناخته می‌شود و نمی‌توان از مردم مؤمن، متدین و شهدای این منطقه یاد نکرد و از این حیث جایگاه نیشابور در تاریخ بسیار بلند آوازه است.

کاظمی گفت: هر آنچه که ما برای اعتلا و توسعه کشور نیاز داریم از دل آموز ش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت بر می‌خیزد.

وی با اشاره به هفته بسیج بیان کرد: بسیج معجزه انقلاب بود ، امیدواریم بتوانیم با ایثار از جایگاه والای بسیج دفاع کنیم.

وزیر دولت چهاردهم ابراز کرد: همت خیرین مدرسه ساز بسیار درس آموز و الگو ساز برای تمام دانش آموزان کشور است و حرکت به سمت توسعه و آبادانی تنها از سوی آموزش و پرورش ممکن است و انسان سازی فقط از راه آموزش و پرورش عبور می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش مشکل و چالش فراوان داریم افزود: علی رغم اینکه ۴۵ سال است در حال ساخت مدرسه در کشور هستیم اما متاسفانه همچنان در برخی نقاط شاهد مدارس کانکسی و مخروبه و کلاس‌هایی با تراکم بسیار بالا و سرانه بسیار پایین هستیم که امید داریم با همت خیرین و دولت بتوانیم در کاهش این مشکلات همچنان پرقدرت قدم برداریم، در این راستا نیازمند یک نهضت عمومی برای رفع چالش‌های آموزش و پرورش هستیم.

وزیر آموزش و پرورش از توجه ویژه رییس جمهور در امور آموزش و پرورش تقدیر کرد و افزود : برای اولین بار تاکنون رییس جمهور ۶ جلسه اختصاصی در رابطه با کیفیت‌بخشی در نظام تعلیم و تربیت و محرومیت‌زدایی از فضاهای آموزشی برگزار کرده است.

کاظمی  نیروی انسانی را قلب تپبنده نظام تعلیم و تربیت دانست و بیان کرد: در آموزش و پرورش زمانی می‌توانیم موفق باشیم که نیروی انسانی باکیفیت و باانگیزه در اختیار داشته باشیم .

وی خود را صدای معلمان خواند و ادامه داد: وضعیت معیشتی معلمان برای من بسیار با اهمیت است و تا پای جان برای آن تلاش می‌کنم و در این راه از چیزی ابایی ندارم؛ در تمام جلسات از مشکلات شما می‌گویم اما بدانید که تمام ضوابط و شرایط در اختیار من نیست اما من برای ارتقای شما معلمین تمام تلاشم را می‌کنم.

کاظمی با تاکید بر اینکه متاسفانه آموزش و پرورش در جایگاه مطلوب خود قرار ندارد، افزود: یکی از سیاست‌های اصلی ما ارتقا جایگاه آموزش و پرورش است متاسفانه تاکنون آموزش و پرورش کوچک شمرده می‌شد در حالیکه باید دغدغه اول مسولین و دولت و حاکمیت باشد .

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به دغدغه نمایندگان مردم نیشابور در مجلس مبنی بر وجود کلاس‌های کانکسی گفت: ۱۵ کلاس کانکسی در شهرستان نیشابور هر چه زودتر جمع خواهد شد و کلاس‌های درس ساخته خواهد شد و مجوز دانشگاه فرهنگیان واحد خواهران نیشابور را با بررسی دقیق‌تر صادر خواهیم کرد.

در این مراسم که به بهانه افتتاح مدرسه 99 وکیلی  از خدمات ارزشمند این مرد نیکوکار تقدیر شد، وزیر آموزش و پرورش وکیلی را چهره فرهنگی و پرافتخار در عرصه‌های تعلیم و تربیت کشور دانست و تصریح کرد: مانند وکیلی در سطح کشور کم داریم ، ما قدردان کار و فکر و اندیشه شما هستیم و به همت بالای شما که درس‌آموز و الگوساز است درود می‌فرستیم.

علیرضا کاظمی نگاه بی‌پایان و بی توقف وکیلی را وجه تمایز این مرد بزرگ عنوان کرد و اذعان داشت:  ایشان به تنها چیزی که نگاه نمی‌کند دارایی خودش است ؛ اینکه کسی در حوزه نظام تعلیم و تربیت به کار نیک بپردازد نشان از نگاه راهبردی او و حرکت به سمت توسعه آموزش و پرورش است.

این مقام مسئول افزود: این فرد علاوه بر مدرسه سازی یک مدرسه یار به تمام معناست؛ نگاه دغدغه مندی نسبت به تعلیم و تربیت دارد و پس از ساخت مدارس مرتب به آنها سر می‌زند و مشکلات آنها را برطرف می‌کند و در تمام مدارسی که احداث می‌کند به تمام ابعاد تربیتی و ورزشی و علمی در مدرسه توجه می‌کند .

کاظمی بیان کرد: امیدواریم معلمین و دانش‌آموزان این مدارس با تلاش و همت خود جایگاه نیشابور را در سطح استان و کشور بالا برده و بتوانند با پیشرفت خود قدردان زحمات این خیر نیشابوری باشند .

مهندس وکیلی در سوم دی ۱۳۳۰ در نیشابور متولد شد. با طی تحصیلات متوسطه در رشته ریاضی در دبیرستان خیام نیشابور به دانشگاه رفت و دانش نامه کارشناسی اقتصاد را از دانشگاه بابلسر در سال ۱۳۵۳ اخذ کرد و در ادامه وارد دانشگاه ملی وقت یا شهید بهشتی امروز در رشته مهندسی شهرسازی شد. حوادث بعد از انقلاب ۵۷ که به تعطیلی دانشگاه ها انجامید مانع ادامه تحصیل او در این رشته شد. به بازار وارد شد و توانست پله پله و با هوش سرشار و استعداد خوبی که داشت به یکی از چهره های خوشنام عرصه تولید و بازرگانی محصولات دارویی در کشور بدل شود.

مهندس وکیلی سپس تحصیلات خود را در رشته مدیریت بازرگانی ادامه داد و در ادامه پس از طی دوره کارشناسی ارشد به دکترای بازرگانی بین الملل نائل آمد.  ایشان توانایی برقراری ارتباط کامل با پنج زبان زنده دنیا را دارد. این همه اما به تنهایی نام وکیلی را در نیشابور و ایران ماندگار نکرده است بلکه نهضت خستگی ناپذیر او برای نوسازی و دوباره سازی مدارس نیشابور است که نام نیکوی او را بزرگ داشته است.

مهندس وکیلی به حق یکی از بزرگترین و کم نظیرترین خیران مدرسه ساز کشور است که علاوه بر ثبت بیشترین رکورد ساخت مدرسه در در شهر نیشابور، یکی از بزرگترین پیشتازان توسعه نیشابور نیز محسوب می گردد.

مهندس وکیلی تعداد 100 مدرسه برای فرزندان ایران ساخته است.

مجتمع بزرگ ورزشی اختصاصی مدارس وکیلی به عنوان بزرگترین مجتمع آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، تربیتی و ورزشی کشور با عنوان مجتمع وکیلی ۱۰۰ نیز در سال گذشته به بهره برداری  رسید. در این مجتمع، مجموعه های آموزشی ابتدایی، متوسطه اول، متوسطه دوم، فنی حرفه‌ای، سالن ورزشی و زمین های ورزشی روباز، سالن آمفی تئاتر، سالن اجتماعات چند منظوره، کتابخانه و آزمایشگاه در زیربنای به مساحت 13 هزار مترمربع واقع در بلوار پژوهش جنب هنرستان کشاورزی با مشارکت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به صورت ۵۰% ساخته و به بهره‌برداری رسید.

در اظهارات وکیلی با رسانه ها آمده است : « مدرسه‌سازی را دوست دارم و من واقعاً عاشق آموزش و پرورش هستم.. . مسافرت‌های زیاد به کشورهای مختلف دنیا داشته ام و به یک نتیجه رسیدم که هرچه سرمایه‌گذاری در بخش آموزش و پرورش کنیم، در آینده به ما برمی‌گردد و در آینده بازدهی خواهیم داشت.

 به نیشابور علاقه دارم و وقتی به مدارس سر می‌زنم مثلا می‌بینم سقف مدرسه‌ای شکاف دارد و آسمان دیده می‌شود ولی آموزش و پرورش دستش بسته است و نمی‌تواند کاری کند. . . از دیدن این شرایط دلم می‌لرزد که خاک سقف روی سر بچه‌ها می‌ریزد و احتمال ریزش است و حتی آموزش و پرورش گفته است که خطرناک است.

وکیلی با بیان اینکه برای خودم هیچ نمی‌خواهم چراکه به ساده زیستی عادت کردم، گفت: تمام ثروتم را برای بنیاد وکیلی به ویژه مدرسه‌سازی وقف کرده ام و در ایام قبل از کرونا، تمام وقت من برای سرکشی به مدارس، پوشاک، کتاب و تغذیه دانش‌آموزان صرف شده  است. وی افزوده: خدا همه رفتگان و مادر مرا بیامرزد؛ مادرم می‌گفت خداوند این توفیق را به هر کسی نمی‌دهد باید شاکر باشی که هم پولش را داری و هم دل خرج کردن داری. »

نام او با نیک نامی پیوندی ناگسستنی دارد و اعتبار فرهنگی و سرمایه بزرگ اجتماعی این ابرشهر تاریخی است. برای این انسان نیک اندیش و با فرهنگ آرزوی سلامتی و توفیق بیشتر را خواهانیم.