مال و فرزندانتان زینت زندگی دنیاست ولیکن اعمال صالح که تا قیامت باقی‌ست، نزد پروردگارت بسی بهتر و عاقبت آن نیکوتر است.

(( سوره کهف آیه ۴۶ ))

  • جمعه, ۰۷ دی ۱۴۰۳
logo logo
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۹:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۰
چاپ
کد خبر: ۴۸۶۹

مدارس قلم‌چی در سیستان‌و‌بلوچستان به 57 رسید/ هزار و ششصد دانش آموز میهمان مدارس قلم چی شدند

مدارس قلم‌چی در سیستان‌و‌بلوچستان به 57 رسید/ هزار و ششصد دانش آموز میهمان مدارس قلم چی شدند

۵ مدرسه جدید بنیاد قلم‌چی مشتمل بر ۴۲ کلاس درس، طی هفته گذشته در شهرستان‌های نیمروز، هیرمند، جالق، فنوج و دلگان استان سیستان و بلوچستان افتتاح و به دانش‌‌آموزان اهدا شد.


به گزارش خبرنگار جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ، تکمیل ساخت این مدارس جدید در سیستان‌و‌بلوچستان توسط بنیاد قلم‌چی انجام شده و در مجموع حدود ۱۶۰۰ دانش‌آموز دختر و پسر در مقاطع ابتدایی و متوسطه را تحت‌پوشش قرار می‌دهد.

میثم لک‌زایی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان‌و‌بلوچستان در سخنانی به اهمیت کار خیرین در توسعه فضاهای آموزشی اشاره و بیان کرد: بیش از ۱۰ درصد از مدارسی که بنیادقلم‌چی در سطح کشور برای ساخت آن مشارکت داشته در سیستان‌و‌بلوچستان بوده و این مدارس اغلب در مناطق کم‌برخوردار استان ساخته شده است که تأثیر بسزایی در ایجاد شرایط مطلوب و ارتقای کیفیت آموزش برای دانش‌آموزان دارد.

بر اساس این گزارش، در نخستین روز از سلسله افتتاحیه‌ها، ۲ مدرسه در شهرستان‌های نیمروز و هیرمند افتتاح و میزبان دانش‌آموزان شد؛ دبیرستان دخترانه ۱۲ کلاسه متوسطه اول شهر ادیمی در نیمروز با زیربنای ۱۳۸۰ مترمربع فضای آموزشی، ظرفیت میزبانی از ۳۶۰ دانش‌آموز و دبیرستان پسرانه ۶ کلاسه متوسطه اول شهر هیرمند واقع در نقطه صفر مرزی، با زیربنای ۸۳۵ مترمربع فضای آموزشی، ظرفیت میزبانی از ۱۸۰ دانش‌آموز را دارد.

به گفته مهری عظيمی مسئول نمایندگی زابل که طی اجرای دو پروژه یادشده بر روند تکمیل آن نظارت داشته است، هر دو مدرسه در مناطقی که نیاز مبرم به فضای آموزشی داشتند، ساخته شده‌اند و دانش‌آموزان از چندین روستای همجوار شهرهای یادشده در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.

در ادامه، دبیرستان پسرانه ۶ کلاسه بخش کله‌گان از توابع شهرستان جالق (گلشن) که روز شانزدهم مهرماه افتتاح شد، با زیربنای ۳۱۱ مترمربع فضای آموزشی، هم‌اکنون میزبان ۱۱۸ دانش‌آموز مقاطع متوسطه اول و دوم است.

به گفته مهین ریگی مسئول نمایندگی سراوان که بر روند تکمیل این مدرسه نظارت داشته است و از شهرستان جالق به عنوان زادگاه خود یاد می‌کند، کله‌گان در دورترین منطقه استان یا به عبارتی در نقطه صفر مرزی واقع شده است و ساخت مدرسه جدید که دانش‌آموزان چندین روستای همجوار را نیز پوشش می‌دهد از اهمیت شایانی برخوردار است، چراکه پیش از این در مدرسه‌ای تخریبی درس می‌خوانند.

گفتنی است کله‌گان زادگاه عبدالله رئیسی دانش‌آموز بورسیه بنیاد قلم‌چی است که در سال ۹۷ حائز رتبه ۲ رشته انسانی در کنکور سراسری شد؛ او اکنون دبیر عربی دانش‌آموزان زادگاه خودش است و به آنان خدمت می‌کند.

در واپسین روز از افتتاح مدارس جدید سیستان‌و‌بلوچستان، ۲ مدرسه یکی در روستای حسین‌آباد گَرون شهرستان دلگان و دیگری در شهر فنوج افتتاح شد؛ مدرسه ۱۲ کلاسه روستای حسین‌آباد با زیربنای ۱۴۹۹ مترمربع فضای آموزشی، در دو نوبت میزبان دانش‌آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی و هنرستان کار و دانش پسرانه ۶ کلاسه شهر فنوج با زیربنای ۸۰۰ مترمربع فضای آموزشی، اکنون میزبان ۲۲۰ دانش‌آموز است.

به گفته نرگس داوودی مسئول نمایندگی فنوج که بر روند اجرای پروژه هنرستان این شهر نظارت داشته است، این مدرسه در مرکز شهر واقع شده و دانش‌آموزانی از حاشیه شهر و روستاهای مجاور در آن تحصیل می‌کنند.

صابر فتاحی مسئول پروژه‌های مدرسه‌سازی با اشاره به آماری از مدارس ساخته و تکمیل شده توسط بنیاد‌قلم‌چی گفت: تاکنون ۳۸۰ مدرسه (۱۳۹۶ کلاس درس) ساخته یا تکمیل شده توسط بنیاد قلم‌چی به بهره‌برداری رسیده است.

مراسم افتتاح این مدارس با حضور گروه اعزامی بنیاد قلم‌چی از تهران، مسئولان و همکاران نمایندگی‌های بنیاد قلم‌چی در استان، عظيمی از‌‌ زابل، نعیمی از سیب‌و‌سوران، حامد نصرت ناهوکی، عثمان نصرت ناهوکی و رضا نصرت زهی از سراوان، قنبری از ایرانشهر، پرورش از لاشار، داوودی از فنوج و مسئولان نوسازی مدارس استان، لک‌زایی مدیرکل و رضایی‌نسب معاون مشارکت‌های مردمی نوسازی، رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان، فرمانداران و روسای آموزش‌و‌پرورش شهرستان‌ها برگزار و به هریک از دانش‌آموزان پکیج لوازم‌التحریر و توپ ورزشی از سوی بنیاد قلم‌چی اهدا شد.