
نشست روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی برگزار شد
نشست روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی با حضور رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور و مدیر عامل جامعه خیرین مدرسه ساز کشور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ، نشست هم اندیشی «فضاهای آموزشی و نقش آنها در مدیریت بحران» ۵ دی ماه روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی با حضور خان محمدی رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور ، مهندس جعفری مدیر عامل جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ،امیرحسین گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی، جمعی از اساتید دانشگاه و مسئولان حوزه ستادی وزارت خانه های آموزش و پرورش، کشور و مسکن و شهرسازی در محل سازمان نوسازی مدارس برگزار شد،
مهندس سید محمد رضا جعفری مدیر عامل جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در این نشست ضمن گرامیداشت یاد جان باختگان زلزله بم اذعان داشت: زلزله بم یادآور خاطرات تلخ بسیاری است . بسیاری از خیرین در خارج از کشور در آن زمان به ایران آمدند و کمک های بیشماری از جمله ساخت مدارس داشتند.
وی ادامه داد: در زلزله کرمانشاه نیز 79 مدرسه تخریب شد و 300 مدرسه با مشارکت خیرین ساخته شد.
مدیر عامل جامعه خیرین مدرسه ساز کشور پیشنهاد تشکیل کارگروهی در این خصوص را در محل جامعه خیرین مدرسه ساز ارائه داد و گفت: با تشکیل این کارگروه همواره می توانیم آمادگی لازم را در مقابله با حوادث و بلاهای طبیعی داشته باشیم.
حمیدرضا خان محمدی در این نشست ، ضمن گرامیداشت یاد جان باختگان زمین لرزه جانسوز بم و دیگر زمین لرزه های کشور، اظهار داشت: توفیق ساخت مدارس مستحکم را مدیون زحمات و ریل گذاری های درست مهندسین و مدیران متعهد و متخصص خانواده بزرگ مدرسه سازی در سطح کشور هستیم.
وی افزود: ما در سنجش و مقایسه سازمان خود با سایر دستگاه ها، در حوزه مدیریت بحران با روحیه ای جهادی همیشه پیشگام بوده و با تمام توان در جهت بازسازی و مقاوم سازی مدارس ناایمن گام برداشته ایم.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با اشاره به اینکه در زلزله اخیر خوی و اتفاقات مشابه دیگر بسیاری از خانه ها یا مراکز بهداشتی و درمانی دچار مشکل شد، تصریح کرد: خوشبختانه فضاهای آموزشی و پرورشی به خصوص مدارس این مناطق مستحکم بود و جالب اینکه بسیاری از مردم به مدارس پناه برده و اسکان داده شدند.
خان محمدی ادامه داد: در سازمان نوسازی مدارس کشور مهندسی و تفکر دقیق و سنجش پیش از ساخت یک فضا و رعایت ضوابط در سازه ها همواره مورد تاکید می باشد.
این مقام مسئول با بیان اینکه تحول در نظام سازه ای و اجرایی ساخت و ساز لازم است، یادآور شد: در زلزله خوی سازه ها به چند دسته تقسیم می شدند. سازه های مقاوم و ایمن و سازه های ناایمن که نیاز به تخریب و بازسازی داشتند. بخشی دیگر بر اساس استانداردها، سازه نیاز به مقاوم سازی و بهسازی دارد.
خان محمدی با اشاره به اینکه سه رویکرد در بحران وجود دارد، افزود: از منظر آموزش، کارها و اقدامات قبل و بعد از زلزله، ساختن فضایی بعد از زلزله برای داشتن پایگاه ایمن نیازمند برنامه ریزی و طراحی و تدوین برنامه و ساختاری می باشد.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مدرسه حیاتی ترین دستگاه هر کشور است، تاکید کرد: آموزش، سازنده آینده کشور است و در این زمینه اقدامات خوبی مثل مدارس آینده، طرح دادرس، توجه به معماری و استانداردسازی مدارس نوساز با همکاری سایر نهادها در حال انجام است.
خان محمدی با بیان اینکه یادگیری در دبستان شکل می گیرد، عنوان کرد: شهروند مطلوب و آگاه زمانی پرورش می یابد که در امر یادگیری و در قالب برنامه درسی یک همت همه جانبه و ملی شکل بگیرد تا با مشارکت سایر نهادها و دستگاه ها این امر بهتر محقق شود.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در پایان با قدردانی از مهندسان و همکاران سازمان و ابراز امیدواری نسبت به جمع آوری مدارس ناایمن و تبدیل آن به مدارس مقاوم و نوساز، خاطر نشان کرد: نقطه مطلوب ما رسیدن به جایگاهی است که در بحران ها پناهگاه امن برای ساکنین آن منطقه باشیم.
شایان ذکر است : این نشست که با هدف تبیین تکالیف و ماموریتهای قانونی وزارت آموزش و پرورش و واحدهای تابعه درحوزه مدیریت بحران، به صورت ارتباط تصویری با ادارات کل نوسازی مدارس سراسر کشور برگزار شد
گفتنی است، در جریان برگزاری این مراسم از کتاب های «وضعیت آسیب ساختمان مدارس و خلاصه اقدامات انجام شده پس از زلزله خوی» و «بررسی ساختمان های مصالح بنایی با کلاف و بدون کلاف» که به همت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور منتشر شده است، رونمایی شد.
منتشر کننده : نزاکت اللهیاری