
نشست مشترک رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور و مدیر عامل بنیاد برکت در خصوص رویداد «مدارس آینده» برگزار شد
نشست رسانهای نخستین رویداد ملی «مدارس آینده» برگزار شد، با حضور رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و مدیر عامل بنیاد برکت در محل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره ) برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، نشست رسانهای نخستین رویداد ملی «مدارس آینده» با حضور مهراله رخشانیمهر معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و علی ترکمانه مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برگزار شد.
رخشانیمهر در ابتدای این نشست با اشاره به سوابق مشارکت بنیاد برکت با نوسازی مدارس در ساخت و توسعه فضاهای آموزشی، گفت: بنیاد برکت همواره منشاء خدمات و اثرات ارزشمندی بوده و در حل مسائل حوزههای مختلف، به ویژه در مواقع بروز بحران و بلایای طبیعی از جمله سیل و زلزله پیشگام و موثر بوده است.
رویداد ملی «مدارس آینده»، ایدههای نوین در ساخت و تجهیز مدارس
وی همچنین برگزاری رویداد ملی «مدارس آینده» را به تاسی از شعار امسال به نام «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین»، بهره گیری از ایده های نوین در بحث ساخت و تجهیز فضاهای آموزشی عنوان کرد و افزود: سابقه تعامل ما با مراکز علمی نیز پیشینهای طولانی دارد و یکی از مصادیق آن برگزاری همایش مدرسه ایرانی، معماری ایرانی است که همواره با محوریت دانشگاه ها برگزار شده است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در ادامه هدف اصلی از برگزاری این رویداد را استخراج ایدههای نوآورانه و جدید در زمینه معماری، سیستمهای سازهای و تکنولوژی ساخت مدارس، مدیریت سبز، مواد و مصالح نوین، سیستمهای نوین گرمایشی و سرمایشی و تجهیزات الکتریکی برشمرد.
وی در خصوص شیوه اجرای رویداد ملی «مدارس آینده» خاطر نشان کرد: جامعه هدف ما متمرکز بر دانشگاهیان، مهندسان مشاور، نخبگان و شرکتهای نوآور است، طبق دستورالعمل نیز طرحها و ایدههای برگزیده در موضوعات مورد نظر، پس از داوری در فازهای مختلف با تکمیل نقشه طرح ها و تاسیسات و رعایت الزامات فنی و اجرایی، با حمایت بنیاد برکت نمونه سازی و اجرایی میشوند.
رخشانیمهر ادامه داد : این مراحل احتمالا کمی زمان بر باشد اما پیش بینی ما این است با برگزاری رویداد در مهر ماه و معرفی طرحهای برتر بتوانیم تا خرداد سال آینده امکان عملیاتی شدن آنها را فراهم کنیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش موضوع «مدیریت سبز» در مدارس و بحث انرژی را یکی از رویکردهای مهم نوسازی مدارس برشمرد، و افزود: طبق مطالعات و برآوردهای صورت گرفته هزینه ساخت این مدارس ممکن است تا 25 درصد اختلاف قیمت تمام شده را داشته باشد اما با 40 درصد صرفه جویی در مصرف انرژی، کاهش هزینه های نگهداری در مدت کوتاهی این هزینه برمیگردد و مزایای آن از دیدگاه های مختلف بسیار بیشتر است.
جمع آوری مدارس سنگی فاقد ملات تا مهرماه 1402/ 6 هزار میلیارد تومان صرف استانداردسازی گرمایش مدارس شده است
رخشانی مهر در پاسخ به سوالی در خصوص مدارس خشت و گلی گفت: در هیچ کجای کشور مدارس خشت و گلی نداریم. این مدارس در پایان سال 1398 برچیده شد و آنچه وجود دارد مدارس سنگی است که برای جمع آوری مدارس سنگی خشکه چین یا فاقد ملات و ساماندهی مدارس کانکسی «طرح شهید پناهی» را با مشارکت بنیاد برکت در دست اجرا داریم، که انشاالله تا آغاز مهرماه 1402 به نتیجه مطلوب برسد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص گرمایش مدارس، گفت: در چهار سال گذشته بیش از 6 هزار میلیارد تومان صرف استاندارد سازی سامانه گرمایشی مدارس شده و هر جا زیرساخت مناسب از قبیل برق و گاز فراهم بوده بخاریهای نفتی جمع آوری شده است.
رخشانیمهر اضافه کرد: از مجموع 520 هزار کلاس کشور در حال حاضر کمتر از 2 هزار کلاس درس از بخاری های نفتی استاندارد استفاده می کنند که به محض تامین زیر ساختهای مناسب با وسایل گرمایشی استاندارد جایگزین خواهند شد.
وی همچنین در خصوص وجود مدارس کپری، تصریح کرد: کمتر از 300 کلاس درس کپری در بعضی مناطق کویری و جنوب شرق کشور وجود دارد اما این نکته را هم ذکر کنم که کپر جزئی از اقلیم و معماری سنتی منطقه است، اما میتوانیم با استفاده از سازههای نوین، نو کپرهایی مستحکم و مناسب را داشته باشیم که هم فرهنگ و معماری سنتی منطقه حفظ شده و هم استانداردهای سازهای لحاظ شود.
بازماندن از تحصیل کودکان خط قرمز ماست
معاون وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی با موضوع ساخت و تامین مدارس دخترانه، اظهار داشت: سیاست وزارت آموزش و پرورش این است که هیچ دانش آموزی به دلیل کمبود فضا و امکانات آموزشی از تحصیل محروم نماند، چه بسا وجود مدارس کانکسی در مناطق صعب العبور و عشایری دلیلی بر این مدعاست، خط قرمز ما بازماندن از تحصیل است و هر جا اعلام نیاز شود مدرسه می سازیم.
وی بیان داشت: شاخص متوسط سرانه فضای آموزشی کشور در حال حاضر 5.2 متر مربع است، 8 استان زیر خط میانگین قرار دارند و استانهای البرز سیستان و بلوچستان و تهران در انتهای جدول بدترین وضعیت را از این حیث دارند، که طبق سند تحول بنیادین باید به میانگین سرانه فضای آموزشی 8.4 متر مربع برسیم.
مشارکت 40 درصدی بنیاد برکت در اجرای طرح «شهید پناهی»
در بخشی از این نشست نیز علی ترکمانه مدیرعامل بنیاد برکت با بیان اینکه 14 سال از همکاری این بنیاد با سازمان نوسازی مدارس کشور میگذرد، گفت: در ابتدای امر با هدف ساخت 1000 مدرسه بنیاد برکت در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تشکیل شد، اما این همکاری ادامه یافت و گسترده تر نیز شد.
وی اظهار کرد: تاکنون در ساخت 1835 مدرسه با 20 هزار کلاس درس مشارکت داشته ایم که طبق تفاهم نامه اخیر با نوسازی مدارس مقرر شد با مشارکت 40 درصدی در اجرای طرح شهید رضا پناهی 1000کلاس درس سنگی و کانکسی را نیز ساماندهی کنیم.
حمایت بنیاد برکت از طرحهای برگزیده رویداد ملی «مدارس آینده»
مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به موضوعات برگزاری نخستین رویداد ملی «مدارس آینده»، گفت: برخورداری از دستاوردهای جدید علمی در ساخت مدارس و تجهیزات و تکنولوژی آموزشی گریز ناپذیر است، از این رو ایده برگزاری مورد استقبال واقع شد تا با کمک و مشارکت هم بتوانیم این رویداد را برگزار و از طرح ها و ایده های برتر نیز بهره مند شویم.
ترکمانه استفاده از تکنولوژی های جدید، صرفه جویی در مصرف انرژی، استفاده از سازه های سبک و مقاوم، حمایت از کسب و کار دانش، و توسعه عدالت آموزشی را از دیگر نتایج مورد انتظار دانست و افزود: با معرفی و استخراج ایده های برتر آنها را درا ختیار مشاوران قرار می دهیم ت اتبدیل به پروژه شوند و بنیاد برکت آمادگی این را دارد که نسبت به تامین اعتبار اجرای 31 پروژه از این طرح ها در 31 استان کشور با مشارکت نوسازی مدارس به عنوان طرح پایلوت اقدام نماید.