مال و فرزندانتان زینت زندگی دنیاست ولیکن اعمال صالح که تا قیامت باقی‌ست، نزد پروردگارت بسی بهتر و عاقبت آن نیکوتر است.

(( سوره کهف آیه ۴۶ ))

  • چهارشنبه, ۰۹ آبان ۱۴۰۳
logo logo
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۵:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۹
چاپ
کد خبر: ۳۳۴۹

هيچ كودكی به خاطر فقر نبايد از تعليم و تربيت بازبماند

مهندس راد قائم مقام مديرعامل جامعه ياوری؛

هيچ كودكی به خاطر فقر نبايد از تعليم و تربيت بازبماند

مدرسه‌سازي و مدرسه ياري از فعاليت‌هاي مهم جامعه ياوري فرهنگی است كه تا امروز بيش از 1016 پروژه ساخت مدرسه و يا مدرسه‌ياري و توسعه فضاهاي آموزشي را در 24 استان كشور انجام داده است. مجموعه مدرسه‌سازي 38 سال قبل با همت مجتبی كاشاني و دوستان‌اش تشكيل شد.


به گزارش خبرنگار جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ، جامعه ياوري فرهنگی قديمی‌ترين موسسه مدرسه ساز كشور است كه در بسياري از شهرهاي كشور علاوه بر ساخت مدرسه، فضاهاي آموزشي را توسعه داده است.بیش از 10 طرح مهم مدرسه ياري، كمپين‌های افطار 20 در ماه مبارك رمضان، كوله‌پشتي مهر،غذا سلامت و تحصیل و عیدی من در مناطق كم‌برخوردار از ديگر فعاليت‌هاي جامعه ياوري فرهنگی است.

مهندس راد قائم مقام مديرعامل جامعه ياوري فرهنگی با اشاره به شعار جامعه ياوري ( مدرسه‌سازي ولو با يك آجر ، كمك به دانش‌آموز حتي با يك مداد ) از روزهاي اول تشكيل جامعه ياوري فرهنگی و ساخت مدرسه و توسعه فضاهاي آموزشي در 24 استان كشور گفت.

وي افزود : جامعه ياوري فرهنگی در سال 1362 به همت مجتبي كاشاني تاسيس شد. از آنجايي كه خراسان بزرگ زادگاه شان بود و علاقه زيادي هم به زادگاه شان داشتند كار مدرسه سازي را از جنوب خراسان يعني مرز بين خراسان رضوي و خراسان جنوبي فعلی آغاز كردند. بعد از بازديدي كه از منطقه خواف انجام دادند احساس كردند وضعيت اقتصادي مردم اين منطقه ضعيف است و بايد به آنها كمك كرد. به هر حل كمك معيشتي كار دشواري است چون تعداد خانوارها زياد است و تامين نيازهاي معيشتي آنها مقطعي است و اثرگذاري طولاني ندارد. به همين دليل تصميم گرفتند براي ريشه كن كردن فقر با مبارزه برای زدودن جهل در اين منطقه كاري كنند و  بهترين تصميم ايجاد توسعه فضاي سواد آموزي در اين منطقه بود.

به اين ترتيب با توسعه آموزشی ، فقر به شكل پويا و مستمر ريشه كن مي‌شود و اين بهترين كمك به مردم اين منطقه است. به اين ترتيب مدرسه‌سازي هدف اصلي جامعه ياوري فرهنگی مي‌شود. در ابتدا این حلقه با دوستان و ارتباطات نزديك یاوران، فضاي جامعه ياوري شكل مي‌گيرد. شاكله اصلي و اوليه جامعه ياوري هنرمندان و دوستان مجتبی كاشاني بودند كه ايشان را همراهي مي‌كردند. كساني مثل مهندس عبدالحسین وجيه اللهي صاحب شركت فني و مهندسي بوتان كه از روزهاي اول ايشان را در امر مدرسه سازي همراهي كردند.

گفته مي‌شود با پرداخت ماهیانه 50 هزار تومان كه سال 1382 رقم قابل توجهي بود جامعه ياوري فرهنگی را براي ساخت مدرسه كمك مي‌كردند. مهندس مهدی سلطان محمدي ، مهندس همایون حاجي خاني و مهندس غلامحسین شافعي هسته مركزي جامعه ياوري فرهنگی را شكل دادند. بعدها مهندس عبداله مقدم هم اضافه شدند. در ادامه نيز اساتيد به نامي چون یداله کابلی، غلامحسین اميرخاني، عثمان محمد پرست، اميراحمد فسلفی، الهه خاتمی، رسام عرب زاده، محمد علي مددي، سياوش كسرايي، محمدرضا شجريان، حسین الهي قمشه‌اي و پرویز کلانتری ديگر افرادي بودند كه به حلقه ياران جامعه ياوري فرهنگی اضافه شدند.

مهندس راد در ادامه از شروع ساخت اولين مدرسه در خراسان جنوبي گفت: كار مدرسه‌سازي از سال 1362 در منطقه جنوب استان خراسان شروع شد و اولين مدرسه در پرويز آباد قائن ساخته مي‌شود. اين مدرسه به نام مهندس وجيه اللهي كه اولين ياور مدرسه‌سازي در جامعه ياوري فرهنگی بودند نامگذاري شد.

اين آغاز حركت جامعه ياوري فرهنگی بود و تا سال 1383 مجتبي كاشاني مديريت جامعه ياوري فرهنگی را برعهده داشتند تا اينكه 23 آذرماه بر اثر سرطان فوت می‌كنند. ايشان شاعر بودند و چند جلد كتاب هم نوشته بودند. بعد از فوت ايشان جامعه ياوري فرهنگی به شكل تشكیلاتی اداره شد و هيات موسس تعيين و آنها هيات امنايي را تعيين كردند كه در نهايت هيات مديره انتخاب شد و كار اجرايي به دست هیات مديره افتاد.

اولين مديرعامل بعد از زنده یاد مجتبی كاشاني آقاي مهندس ماهوتچیان بودند كه تا سال 1392 زماني که مهاجرت كردند مديريت را برعهده داشتند. بعد از ايشان آقایان حسين نصراللهي و بعد مهندس رضا درمان مديريت جامعه ياوري فرهنگی را برعهده گرفتند. سرانجام سال 1398 مهندس همايون حاجي خاني كه از ابتداي تشكيل جامعه ياوري كنار مهندس كاشاني بودند مديريت موسسه را برعهده گرفتند.

وي افزود: جامعه ياوري فرهنگی تا امروز هزار و شانزده (1016) مدرسه و يا فضاي آموزشي ساخته است. در حال حاضر هم در 24 استان كشور فعال هستيم و پروژه‌هاي مدرسه‌سازي يا مدرسه‌ياري را پيش مي‌بريم. يكي از فعاليت‌هاي جامعه ياوري فرهنگی در 15 سال اخير توسعه فضاي مدرسه‌ياري است و ما 10 طرح مهم در اين زمينه داريم. اين 10 طرح مهم و تاثير گذار به واسطه تفاهم‌نامه‌هایی با آموزش و پرورش در استان‌هاي مختلف اجرا مي‌شود. از جمله اين طرح ها توانمندسازي معلم‌ها طرح پايه آموزش 10 ، 11 و 12، كتاب‌های باران، طرح "با من بخوان"، طرح "زنگ كتابخانه" و ... است. همه اينها در قالب يك پلتفرمی به نام «بيا بياموزيم» فعاليت مي‌كند.

مهندس راد درباره اهداف جامعه ياوري فرهنگی گفت: جامعه ياوري فرهنگی دو فعاليت مهم دارد. يك مدرسه‌سازي و دوم مدرسه‌ياري. جامعه ياوري فرهنگی قديمی‌ترين موسسه مدرسه‌ساز در كشور است كه در 24 استان كشور مدرسه ساخته است و بيشترين مدارس ( بیش از 430 مدرسه ) در استان خراسان جنوبي است. دليل آن هم  شروع فعالیت از جنوب خراسان و ارتباط قدیمی جامعه ياوري فرهنگی با مديران آموزش و پرورش آن استان است.

بعد از آن بيشترين مدارس در استان هرمزگان ساخته شده است. یکی از محوری‌ترین عوامل رشد فعالیت در استان‌ها، مدیرانی است که عاشقانه وظایف دولتی خود را انجام می‌دهند.

همین عامل در توسعه امر مدرسه‌سازی و مدرسه‌یاری باعث هماهنگی و افزایش فعالیت بیشتر در استان‌ها می‌شود که امروز شاهد فعالیت در 24 استان هستیم.

یوسف حیدری